Voorbeeld_levenslijn.html
Voorbeeld_stamboom.html
Voorbeeld_compositie.html
Voorbeeld_pasfoto.html

Een tweede leven voor dia’s

Vanaf nu kunt u uw dia’s laten digitaliseren. Klik hier voor de prijslijst digitaliseren.


Negatief positief

Vanaf nu kunt u ook uw negatieven laten digitaliseren. Klik hier voor de prijslijst digitaliseren.

Harddisks vol met digitale foto’s

Bij de aanschaf van een digitale camera was bijna iedereen van plan deze vorm van fotograferen anders aan te pakken dan in de tijd van de fotorolletjes; de foto’s zouden meteen goed benoemd en gecatalogiseerd worden. Na een paar jaar digitaal fotograferen staan de meeste foto’s op een CD gebrand of “ergens op de computer met bijvoorbeeld de aanduiding IMG 515.JPG”. Door de foto’s in een album of op een DVD te laten zetten kunt u weer genieten van bijzondere herinneringen. Tevens is het mogelijk om foto’s te laten verbeteren of om bijzondere uitsnedes te laten maken. Klik hier voor de prijslijst digitaliseren, kopje extra’s.

Oude familie-albums en schoenendozen met oude foto’s

In de loop der jaren komen de oude albums, ingelijste foto’s en losse foto’s bij verschillende familieleden terecht. Na het overlijden van de ouders of grootouders worden de albums verdeeld onder de kinderen of worden de albums volledig uit elkaar gehaald om de losse foto’s te kunnen verdelen. Door de albums te laten scannen kan dit voorkomen worden.

Goede voornemens om mooie overzichtelijke albums te maken van al die foto’s van vroeger worden zelden uitgevoerd. Het digitale tijdperk heeft het mogelijk gemaakt uw foto’s te laten scannen, ze op allerlei manieren te laten verbeteren en bewerken en er die mooie albums van te maken die u al zo lang in gedachten had. Of misschien is het nog mooier om ze op een DVD te laten zetten, wat de mogelijkheid biedt om allerlei vormen van interactiviteit toe te passen, zoals muzikale begeleiding en/of een voice-over van uzelf en van anderen. Klik hier voor de prijslijst digitaliseren.

Beeldmateriaal

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar oude ansichten, brieven, dagboeken, paspoorten, krantenknipsels, oorkondes, schilderijen, plattegronden, diploma’s, rapporten en tekeningen zijn minstens zo waardevol als foto’s en verdienen het om bewaard te blijven. Door dit beeldmateriaal te scannen of te fotograferen kan het worden gebruikt in een album of zelfs een speciaal boek (bijvoorbeeld een receptenboek). Wat vaak vergeten wordt is dat ook veel materiaal op het internet te vinden is, bijvoorbeeld een foto uit 1934 van uw oude straat. Klik hier voor de prijslijst digitaliseren.

Stambomen

Oude foto’s van familieleden roepen vragen op over de stamboom van de familie. Met enige moeite is een stamboom van de laatste drie generaties op te zetten zodat deze gebruikt kan worden in het foto-album. Veel mensen hebben vele tientallen uren gestoken in het verder achterhalen van hun stamboom. Vaak hebben ze alles uitgebreid op papier gezet en beschikken ze over de kopieën van de aktes die ze uit allerlei archieven hebben verzameld.

Stambomen kunnen op allerlei manieren worden gevisualiseerd, bijvoorbeeld met alleen namen en jaartallen, als stamboomwaaier of met foto’s en achtergrondinformatie. Door te klikken op het voorbeeld hiernaast ziet u diverse voorbeelden.

Natuurlijk kunt u uw stamboomonderzoek ook laten uitvoeren. Hiervoor worden vele bronnen geraadpleegd.

Uw eigen boek (in een oplage van 1 stuk)

Behalve het laten drukken van een foto-album kunt u natuurlijk ook

uw eigen boek laten samenstellen en drukken. Het is sinds enkele jaren mogelijk om dit te laten doen bij een gespecialiseerde drukker. U weet wel, dat boek dat u al jaren van plan bent om te schrijven of zelfs compleet in de la hebt liggen. Uw gedichten, recepten, verhaaltjes, rijmelarijen, liedjes of levenswerk lenen zich prima om te laten vormgeven en te laten drukken. En u kunt heel eenvoudig extra exemplaren laten drukken. Zonder extra kosten, alleen drukkosten. Deze zijn voor een zwart-wit boek van 200 bladzijden ongeveer 20 Euro, een full-colorboek ligt rond de 50 Euro.

MediaModule maakt het mogelijk

Kenmerk van foto’s (en veel ander beeldmateriaal) is dat ze in de loop van de tijd vervagen en dat de kleuren verlopen. Een fotografische correctie fleurt uw oude foto’s op. Het kan ook de moeite lonen om een uitsnede van een foto te maken, zodat de nadruk komt te liggen op het interessantste deel van de foto. Men kan ook een vergroting van een foto laten maken om bepaalde dingen veel meer te benadrukken. In de afbeelding een voorbeeld van een foto afkomstig uit een 70 jaar oud identiteitsbewijs. De man staat met een sigaar op de foto. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Door het maken van speciale composities kunt u voorkomen dat het foto-album een rommeltje wordt van allerlei losse foto’s en stijlen. Bovenstaande compositie is een voorbeeld van een ‘rustige’ stijl met daarin veel aandacht voor zowel de beide tekstblokken als voor de foto. Wie eenmaal een goede compositie heeft gevonden zal het album met meer plezier en minder moeite kunnen samenstellen. De gekozen stijl fungeert nu als leidraad bij zowel de selectie van de foto’s als bij het schrijven van de teksten. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hierboven een voorbeeld van een speciaal op maat gemaakte stamboom. Het voordeel van een horizontale stamboom is dat deze over twee pagina’s kan doorlopen waardoor zes generaties in één overzicht kunnen worden getoond. De ronde omlijsting heeft het voordeel dat de gezichten makkelijker uit bestaande (groeps)foto’s kunnen worden gesneden. De rode achtergrond geeft rust en biedt een rijk contrast met de zwart-wit foto’s. Klik op de afbeelding voor een vergroting en twee andere voorbeelden.

Gegevens kunnen op allerlei manieren worden gerangschikt en gevisualiseerd. Heel voor de hand liggend is het maken van een tijdlijn waardoor in één oogopslag duidelijk wordt welke gebeurtenissen wanneer plaatsgevonden hebben. Hier een voorbeeld van een overzicht van (korte en lange) vakanties van een gezin. Toch leuk om als overzicht in een album op te nemen. Klik op de afbeelding voor een vergroting en een ander voorbeeld.

Na meer dan 30 jaar kooklessen te hebben gegeven heeft Ankie Valkenburg-Vleeskens in september 2008 haar eerste kookboek samengesteld, dat 30 menu’s bevat met de meest favoriete recepten van de cursus Koken voor Beginners. De kosten voor dit handige Basiskookboek zijn €15 en is o.a. te bestellen via de contactpagina

van MediaModule.

Levenslijnen

Bijzondere gebeurtenissen of dagelijkse beslommeringen worden vaak opgetekend in een (vakantie)dagboek. Dan ontstaat opeens de behoefte om uw levensverhaal te vertellen. Deze verhalen worden vaak beter begrepen door het toevoegen van beeldmateriaal. Door uw verhaal of herinneringen (zoals loopbaan, vakanties of alle honden die u in uw leven heeft gehad) in een levenslijn te laten zetten, ontstaat er een overzichtelijk geheel met jaartallen en beeldmateriaal. Op een DVD kunt u deze levenslijn met een voice-over toelichten en kunnen er geluidsfragmenten worden toegevoegd.

Klik hier om naar de pagina contact te gaan

Workshop fotostripboek

Een foto-album kan zo klassiek of frivool gemaakt worden als u wenst.

U kunt een album laten maken door aanwijzingen te geven, maar u kunt ook een workshop volgen waarbij u zelf een stripboek gaat maken, bijvoorbeeld voor een bijzondere gelegenheid, zoals een bruiloft of een jubileum. De oplage van zo’n boekje bepaalt u zelf.

Het uiterst vriendelijke fotobewerkingsprogramma maakt deze workshop ook erg geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die op deze manier een eigen boekje kunnen samenstellen. U levert een ruime keuze aan foto’s aan en op het eind van de workshop is er een fotostripboek ontstaan van ongeveer 40 bladzijden.

Dit meisje kreeg voor haar tiende verjaardag een workshop fotostripboek aangeboden van haar tante. Met een keuze uit ruim 350 foto’s heeft ze de eerste tien jaar van haar leven in beeld gebracht door 120 foto’s te gebruiken op 40 bladzijden. De hoeveelheid foto’s op een bladzijde varieerde van één tot tien. Ze bepaalde zelf de vorm van de foto’s, het lettertype en het gebruik van spreek- en gedachtenwolkjes. Ze had speciale kleren aangetrokken om te poseren voor de foto op de voor- en achterkant.

Wie

Begin 2007 ben ik (Hanneke Valkenburg) gestart met mijn eenmansbedrijf MediaModule. Na het afronden van mijn opleiding Milieutechnologie aan de HAS (Hogere Agrarische School) Den Bosch in 1993, heb ik gewerkt bij het RIZA (Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling) in Lelystad, het MilieuCentrum ’s-Hertogenbosch en bij het Ingenieursbureau van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Waar

MediaModule is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Dankzij de draagbare computer, mobiele telefoon en internet ben ik echter niet werkplekgebonden. Werkafspraken vinden vaak plaats in grand cafés à la Winkel van Sinkel in Utrecht, stationsrestauraties zoals Breexz in Tiburg, maar ook in kantines van universiteiten. Het blijkt dat grote ruimtes gevuld met geroezemoes heel bevorderlijk zijn voor een wat lossere manier van denken.

Nieuwe producten
Particulieren
ContactContact.html
ProductoverzichtLiteratuuronderzoek.html
WelkomWelkom.html
Werken met modulesModules.html
ZakelijkZakelijk.html
PortfolioVoorbeelden_opdrachten.html

Klik hier om naar de pagina nieuwe producten te gaan

Nieuwe productenNieuwe_producten.html
Particulieren
ContactContact.html
ModulesLiteratuuronderzoek.html
WelkomWelkom.html
Werken met modulesModules.html
ZakelijkZakelijk.html
Voorbeelden van opdrachtenVoorbeelden_opdrachten.html

Klik hier om naar de pagina prijslijst digitaliseren te gaan

In de krantIn_de_krant.html