Een recept uit de rubriek voorgerechten uit ‘Een boek voor kookliefhebbers’:

Zalmmousse.

Een voorbeeld van een recept uit ‘Een boek voor kookliefhebbers’

Klik hier om naar de pagina nieuwe producten te gaan

Zalmmousse (4 personen)


200 gram verse zalmfilet

2 dl visbouillon


2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel citroensap

1 theelepel tomatenpuree

versgemalen witte peper

enkele druppels tabasco


3 blaadjes gelatine


2 eetlepels droge witte wijn of water


1¼ dl slagroom (klein potje)


bakje tuinkers


Bereiding:


Verhit de visbouillon in een kleine pan tot het kookpunt, zet de warmtebron lager, leg de vis in de pan en pocheer hem circa 4 minuten. Laat de vis afkoelen in de bouillon.


Week de blaadjes gelatine circa 5 minuten in ruim, koud water.


Meng in een grote kom mayonaise, citroensap, tomatenpuree, peper en tabasco dooreen.


Verhit de witte wijn of het water in een steelpan tot het kookpunt, zet de pan van de warmtebron, knijp de geweekte gelatine goed uit en los hem op in de hete vloeistof.


Prak de zalm zeer fijn, meng er 2 eetlepels pocheervocht door en roer dit door de mayonaise.

Roer de iets afgekoelde gelatine-oplossing door de zalmmassa.


Klop de slagroom halfstijf en spatel hem door de mousse.


Spoel 4 gladde (vis)vormpjes of kopjes om met koud water, schud het vocht eruit, schep de zalmmousse erin, dek ze af met plastic folie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven.


Snijd de mousse vlak voor het opdienen voorzichtig van de rand los en stort deze op de bordjes.

Knip de tuinkers los en strooi deze rondom de mousse.



N.B. Dit gerecht is ook geschikt voor een brunch, lunch en buffet.

zalmfilet

Zalmmousse (4 personen)

Klik hier om naar de pagina contact te gaan