Wie
Wie
Begin 2007 ben ik (Hanneke Valkenburg) gestart met mijn eenmansbedrijf MediaModule. Na het afronden van mijn opleiding Milieutechnologie aan de HAS (Hogere Agrarische School) Den Bosch in 1993, heb ik gewerkt bij het RIZA (Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling) in Lelystad, het MilieuCentrum ’s-Hertogenbosch en bij het Ingenieursbureau van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Waar
Wat
Waarom
Hoe
MediaModule is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Dankzij de draagbare computer, mobiele telefoon en internet ben ik echter niet werkplekgebonden. Werkafspraken vinden vaak plaats in grand cafés à la Winkel van Sinkel in Utrecht, stationsrestauraties zoals Breexz in Tiburg, maar ook in kantines van universiteiten. Het blijkt dat grote ruimtes gevuld met geroezemoes heel bevorderlijk zijn voor een wat lossere manier van denken.
Met behulp van duidelijke modules wordt (nieuwe) informatie gepresenteerd in één van de twaalf zelfstandige producten van MediaModule. Deze producten zijn literatuuronderzoek, verkenner, multiple choice (MUX), lezing, interview, diaserie, rondleiding, folder, website, cursus, podcast en database. Daarnaast is het mogelijk om een persoonsgebonden training te volgen. In een voor de trainee geschikt tempo wordt stap voor stap één of meerdere producten geproduceerd.
Tevens is het mogelijk om beeld- en tekstmateriaal te laten digitaliseren en de teksten eventueel te laten OCR-en. Meer informatie hierover is op deze website te lezen onder de knop digitale projecten.
De documentaire ‘An inconvenient truth’ van Al Gore benadrukt dat veel van de kennis voor een duurzame samenleving al aanwezig is. Deze kennis is ‘opgeslagen’ in de denkbeelden van individuen, uitgewerkt in demonstratie-projecten of beschreven in rapporten en wetenschappelijke artikelen. Deze kennis is veelal onlosmakelijk verbonden met de vorm en moeilijk over te zetten naar een andere vorm. Met mijn 12 modules kan deze kennis ‘condenseren’ in een voor iedereen toegankelijk eindproduct. Door de eenvoudige en doordachte opbouw van de modules zijn deze producten bovendien ook snel te ontwikkelen.
MediaModule
Geavanceerde mediatoepassingen met duidelijke modules
De voornaamste aandachtsgebieden zijn natuur, milieu en ecologie. De nadruk ligt hierbij op de kwaliteit van de inhoud van een product. Er wordt gewerkt volgens een vastomlijnde formule (de modules), waardoor alle aandacht en energie gericht is op de boodschap van het product. Er wordt gewerkt met een paar standaard software-pakketten waarin de vormgeving in grote lijnen vaststaat. De producten kunnen ook modulair geschakeld worden. Er wordt bijvoorbeeld een literatuuronderzoek uitgevoerd om een paar interviews af te nemen en de resultaten daarvan worden verwerkt in een diaserie.